تبیان، دستیار زندگی

آیت الله ری‌شهری: آیات الهی بر جان و قلب قرآنیان دنیاپرست نمی‌نشیند

تولیت آستان مقدس حضرت عبدالعظیم‌الحسنی (ع) گفت: قرآن برای کسانی که به دنبال انگیزه‌های دنیایی هستند، از استخوان ترقوه‌شان پایین‌تر نمی‌رود.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :
آیت الله محمدی ری شهری
آیت‌الله محمدی ری‌شهری، تولیت آستان مقدس حضرت عبدالعظیم‌الحسنی (ع) در همایش تجلیل از حافظان دانش‌آموخته مرکز امور قرآنی حرم سید‌الکریم(ع) طی سخنانی یکی از مهمترین موفقیت‌های انقلاب اسلامی را گسترش فرهنگ حفظ و قرائت قرآن کریم برشمرد.

وی بر اساس روایات معصومین(ع) به انواع و اقسام قاریان، حافظان و تالیان قرآن اشاره کرد و افزود: انسان ممکن است دو هدف از پرداختن به امر قرآن کریم در شئون مختلف داشته باشد، یکی از این اهداف، هدف دنیایی است که این خود دارای اقسام مختلف است و هدف دیگر نیز الهی و خدایی است که هر کدام از کسانی که در زمینه قرآن فعالیت می‌کنند، ممکن است به دنبال یکی از این اهداف باشند.

آیت‌الله ری‌شهری در وصف قاریان و حافظانی که اهداف دنیایی دارند، گفت:  برخی از آنها به دنبال مقاصدی همچون ارتزاق، تجارت و کسب بیشتر هستند. در روایت آنطور بیان شده که آن دسته با انگیزه تجاری به صاحبان قدرت نزدیک می‌شوند تا به نوایی برسند. افرادی که مقاصدی از جمله شهرت و فخرفروشی دارند.

آیات الهی بر جان و قلب قاریان دنیاپرست نمی‌نشیند

به گفته تولیت آستان مقدس حضرت عبدالعظیم‌الحسنی (ع)، قرآن برای کسانی که به دنبال انگیزه‌های دنیایی هستند، از استخوان ترقوه ایشان پایین‌تر نمی‌رود. این امر بدان معنی است که آیات الهی و نورانی کلام‌الله  بر جان و قلب این‌گونه قرآنیان نمی‌نشیند و هیچ تأثیری بر آن‌ها ندارد.

این مفسر قرآن کریم با اشاره به دسته دیگری از قاریان و حافظان که اهداف الهی را سرلوحه خود قرار داده‌اند، افزود: آنها کسانی هستند که هیچ‌گونه تفاخری ندارند و شب و روزشان با قرآن عجین شده است. در حقیقت این افراد سبک زندگی قرآنی را در زندگی خود پیاده کرده و به آن عمل می‌کنند. آیات قرآن برای این افراد دارویی اثرگذار بوده و قلب ایشان محراب قرآن می‌شود. بنا بر روایات معصومین(ع) تعداد این افراد بسیار اندک است و مصداق "اولئک اقل من کبریت‌الاحمر" هستند.

آیت‌الله ری‌شهری در پایان گفت: این قرآنیان به فرمان خداوند متعال در بالاترین درجات بهشت برین قرار دارند و این پاداشی از سوی خداوند به آنها است.

منبع: تسنیم
 
مشاوره
مشاوره
در رابطه با این محتوا تجربیات خود را در پرسان به اشتراک بگذارید.