تبیان، دستیار زندگی

رضایت به گناه همچون عمل به آن باطل است

آیت‌الله رشاد گفت: تکیه به افراد سست‌عهد خسارت‌های فراوانی را به کشور ما وارد کرده که هنوز عمق آن درک و فهم نشده و شاید روزی درک شود که جبران آن بسیار سخت باشد.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :
آیت الله علی اکبر رشاد

آیت‌الله علی‌اکبر رشاد امروز (دوشنبه ۱۲ آذر ماه )‌پیش از آغاز درس خارج اصول که در شرح فقراتی از مباحث اخلاقی نهج‌البلاغه که مدرسه علمیه امام رضا(ع) برگزار شد، گفت: امیرمومنان امام علی(ع) می‌فرمایند در عهدهایی که می‌بندید به اوتاد تکیه کنید.

رئیس شورای سیاستگذاری حوزه‌های علمیه کشور افزود: در بستن عهد به کسانی که تکیه‌گاه، محور و قابل اعتماد هستند تکیه کنید، در مقام عهدبندی به افراد بدعهد اعتماد نکنید. سراغ کسانی بروید که از مروت و بزرگواری برخوردار باشند و انسان‌های ضعیف و سخیف نبوده و بدعهدی نکنند.

آیت‌الله رشاد با بیان اینکه تجربه بشری این کلام نورانی امیرمومنان امام علی(ع) را تایید می‌کند، اظهار کرد: ما در روزگار خود این مساله را بسیار تجربه کردیم که تکیه به افراد سست‌عهد خسارت‌های فراوانی را به کشور ما وارد کرده که هنوز عمق آن درک و فهم نشده و شاید روزی درک شود که جبران آن بسیار سخت باشد. بنابراین هر شخص و ملتی باید در عهدهای خود  به اوتاد، استوانه‌ها و عناصر استوار اعتماد کنند.

تولیت حوزه علمیه امام رضا(ع) با اشاره به فقره دیگری از مباحث اخلاقی نهج‌البلاغه ابراز کرد: امیرمومنان امام علی(ع) می‌فرمایند کسی که به رفتار و فعل گروهی رضایت دهد و آن را بپذیرد و مخالفت نکند همچون کسی است که در عمل با آنها مشارکت کرده است.

رئیس شورای سیاستگذاری حوزه‌های علمیه افزود: کسی که بر گناه شخص یا گروهی رضایت داده و خشنود باشد در جرم آنها شریک است.

آیت‌الله رشاد با اشاره به فقراتی از زیارت عاشورا درباره رضایت به گناه دیگران، بیان کرد: کسانی که با قاتلان به شیوه‌ای مشایعت کردند یا حتی اسب‌های آنها را زین کردند آنها هم همچون قاتلان مورد لعن قرار گرفتند پس از واقعه تلخ عاشورا کسی که سکوت کرد و قیام به انتقام نکرد او نیز ملحق به قاتلان و مرتکبان این جنایت بشری است.

وی افزود: در همه امور و شئون همین است کسی که به منکر دست می‌زند و دیگران سکوت می‌کنند آنان هم در گناه ارتکاب او شریک می‌شوند.

تولیت مدرسه علمیه امام رضا(ع) در پایان خاطرنشان کرد: هرآنکه در زمره گروه اهل باطل قلمداد شود دو گناه بر او نوشته می‌شود. رضایت و خشنودی به گناه همچون عمل به آن باطل است.

منبع : خبرگزاری شبستان

مشاوره
مشاوره
در رابطه با این محتوا تجربیات خود را در پرسان به اشتراک بگذارید.