تبیان، دستیار زندگی

توقع زائران اربعین از دولت چیست؛

آیا دولت باید ۱۴۰۰ میلیارد تومان یارانه ارزی به زائران اربعین بدهد؟

حدودا یک میلیون نفر زائر اربعین امسال خواهند بود که اگر برای هر کدام ۲۰۰ دلار ارز پرداخت شود حدودا ۲۰۰ میلیون دلار لازم است که با احتساب دلار ۷۰۰۰ هزار تومانی بازار ثانویه حدود ۱۴۰۰ میلیارد تومان هزینه را برای دولت در پی خواهد داشت.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :
ارز مسافرتی

در ایام محرم و صفر حواشی زیادی در خصوص ارز مسافرتی به عتبات عالیات مطرح است، از این رو خبرگزاری شبستان گزارشی در خصوص نرخ ارز ارائه می‌کند.

بر اساس این گزارش، اخیرا برخی از خبرها حاکی از این است که تامین ارز اربعین با دلار حدودا 7000 هزار تومانی عرضه می‌شود، از این رو به نظر می‌رسد که قرار است به گروهی از متقاضیان ارز ارزان قیمت برای سفر عتبات داده شود.

این در حالی است که منابع آگاه در خصوص "ارز اربعین" اعلام داشتند به هیچ عنوان ارزی را با نرخ سامانه «نیما» در قالب ارز مسافرتی به زائران پرداخت نمی‌کنند، پس زائران باید ارز مورد نیاز را از بازار آزاد تامین نمایند.

در این میان نرخ "ارز ویزا" نیز موضوع چالشی دیگری است که مسافران با توجه به نرخ روزانه سامانه «نیما» به حساب سفارت عراق در ایران از سوی بانک مرکزی می‌توانند حواله خود را انجام دهند، این بدین معنی است که در هیچ حالت دیگری به هیچ زائری اسکناسی به طور مستقیم برای اربعین داده نمی‌شود.

تا پیش از شهریورماه سال گذشته یعنی قبل از حذف ارز مسافرتی که با نرخ مبادله‌ای یعنی (کمتر از 3500 تومان) به متقاضیان پرداخت می‌شد مسافران عتبات عالیات می‌توانستند تا 200 دلار و سایر مسافران تا 300 دلار از بانک مرکزی ارز دریافت کنند.

اما بعد از حذف ارز مسافرتی از نرخ مبادله‌ای جریان تامین ارز سفر به بازار آزاد منتقل شد، البته در سال گذشته باتوجه به اختلاف پایین نرخ مبادله‌ای و بازار آزاد تفاوت چندانی هم برای مسافران وجود نداشت و هر زائری ارز خود را با ارایه مدارک به صرافی یا بانک‌ها با کمی اختلاف از نظر بازار تامین می‌کرد.
همچنین در سال گذشته که ارز مبادله‌ای برای زائران حذف شد متعاقب آن بانک مرکزی اعلام کرد که به زائران دلار پرداخت نمی‌کند و تنها دینار یعنی همان واحد پول عراق پرداخت خواهد شد که این موضوع نیز حواشی‌ای را به همراه داشت.
با این وجود هر متقاضی در سال پیش می‌توانست نیاز خود را از بازار با دلار حدودا 3800 تومانی که نرخ سال گذشته بود، تامین کند اما متاسفانه در سال جاری با توجه به تغییراتی که در سیاست‎های ارزی دولت ایجاد شده شرایط قدری متفاوت شده است.

در شرایط جدید خبری از ارز مسافرتی ارزان قیمت نیست و اکنون با توجه به ارایه ارز یارانه‌ای به سفر که به دلیل خروج از کشور وجود داشت مسافران باید نیاز ارزی خود را از محل صرافی‌ها و بانک‌ها با نرخ نزدیک به بازار آزاد که تقریبا (13 هزار تومان) است، تامین کنند و طبیعی است که زائران اربعین هم مانند سایر مسافران ارز خود را از بازار آزاد خریداری کنند.

یکی از اتفاقاتی که این روزها شاهد آن هستیم توقع برای پرداخت ارز اربعین با دلار ارزان 7000 هزار تومانی و یا کمتر از آن است که اگر قرار باشد این اتفاق رخ دهد آنگاه با توجه به نرخ موجود در بازار اختلاف بالایی ایجاد شده و باید یارانه ارزی سنگینی پرداخت بشود.
این در شرایطی است که حدودا یک میلیون نفر زائر اربعین خواهند بود که اگر برای هر کدام 200 دلار پرداخت شود حدودا 200 میلیون دلار لازم است که با دلار 7000 هزار تومانی حدود 1400 میلیارد تومان هزینه را در پی خواهد داشت، به این ترتیب دولت با دلار حدودا 13 تا 14 هزار تومانی بازار آزاد باید عددی معادل 1400 میلیارد تومان دیگر یارانه ارزی پرداخت کند.

این در حالی است که در حال حاضر تمامی مسافران باید ارز مورد نیاز خود را با نرخی هم‌سطح بازار آزاد و از کانال صرافی یا بانک‌ها تامین کنند.

منبع : خبرگزاری شبستان
 

مشاوره
مشاوره
در رابطه با این محتوا تجربیات خود را در پرسان به اشتراک بگذارید.