تبیان، دستیار زندگی

به بهانه درگذشت روحانی کارآفرین

مگر می‌شود یک روحانی صنعتگر باشد؟

دور از ذهن است که بر کرسی هیأت‌مدیره چند شرکت، روحانی پرتلاشی ببینیم که دغدغه‌اش صادرات است. مگر می‌شود یک روحانی تولیدکننده و صنعتگر باشد؟ «حاج سید صادق سبزواری» اما یک روحانی تاجر، صنعتگر، کارآفرین و صادرکننده بود.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :
حاج سید صادق سبزواری

محسن جلال‌پور فعال اقتصادی و رئیس سابق اتاق بازرگانی در یادداشتی نوشت:

انتظار نداریم یک روحانی را در قامت تاجر و تولیدکننده ببینیم. دور از ذهن است که بر کرسی هیأت‌مدیره چند شرکت، روحانی پرتلاشی ببینیم که دغدغه‌اش صادرات است. مگر می‌شود یک روحانی تولیدکننده و صنعتگر باشد؟ «حاج سید صادق سبزواری» اما یک روحانی تاجر، صنعتگر، کارآفرین و صادرکننده بود. 

 خبر درگذشت بنیان‌گذار شرکت «کاچیران» را (۱۰ خردادماه جاری) شنیدم که چرخش زندگی خیلی‌ها را چرخانده و خواهد چرخاند. روحانی با معرفتی که هم درس دین خوانده و هم درس زندگی داده. 

حاج سید صادق سبزواری که یکی از پیشگامان تولید چرخ خیاطی ایران شناخته می‌شود، در سال 1305 در شهر اهواز به دنیا آمد. پدر ایشان یکی از وارد کنندگان چرخ خیاطی در ایران بود و در بازار به سخت‌کوشی و تلاش شهرت داشت. پس از آن که قانون کشف حجاب در ایران اجرایی شد، خانواده سبزواری ایران را به مقصد عراق ترک  و در دیار غربت کارگاه فروش و تعمیر چرخ خیاطی دایر کردند. این کارگاه تا میانه‌های دهه 1320 در عراق دایر بود اما پس از آنکه راه بازگشت شان به ایران هموار شد،فعالیتش را متوقف کردند.

سید صادق سبزواری در عراق هم طلبگی کرد و هم کسب وکار آموخت و زمانی که همراه با خانواده به ایران بازگشت، «بازرگانی سیدصادق سبزواری» را تأسیس کرد. این شرکت به عنوان نمایندگی انحصاری شرکت سوئدی  «هسکوارنا»سال‌ها در ایران فعال بود تا این‌که انقلاب شد و روحانی کارآفرین همراه با گروهی از واردکنندگان چرخ خیاطی مجال راه اندازی شرکت کارخانجات چرخ خیاطی ایران- کاچیران- را پیدا کردند. 

به دلیل مشکلاتی که در دهه 60 پیش روی تولیدکنندگان قرار داشت، آغاز به کار خط تولید شرکت 15 سال زمان برد تا این‌که در سال 1374 به راه افتاد.

کاچیران از آن روزها تا هنوز چرخش چرخیده و نه تنها به چندصد کارگر رزق و روزی داده که چرخ زندگی هزاران نفر را نیز گردانده است. 

در تمام این سال‌ها پشت چرخ کاچیران یک روحانی بوده که کارآفرینی را به مثابه دین‌داری با ارزش می‌دانسته. حالا او نیست و باید تلاش کنیم تا یادش را زنده نگه داریم و از میراث فکری با ارزشش دفاع کنیم.


منبع : خبرگزاری فارس
مشاوره
مشاوره
در رابطه با این محتوا تجربیات خود را در پرسان به اشتراک بگذارید.