تبیان، دستیار زندگی

تشویق نیکوکار تنبیه غیرمستقیم خطاکار و نافرمان است

آیت الله رشاد گفت: مدیران با ثواب و پاداشی که به افراد نیکوکار می‌دهند خطاکار و نافرمان را تنبیه کنند.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :
آیت الله علی اکبر رشاد

آیت‌الله «علی‌اکبر رشاد» پیش از آغاز درس خارج فقه در حوزه علمیه امام رضا(ع) با اشاره به فقراتی از بیانات امیرمومنان امام علی(ع)، گفت: هنگام مدیریت اگر می‌خواهید افراد گناهکار و بدرفتار از شما دور و تنبیه شوند برخورد مستقیم با آنها نداشته باشید.

رئیس شورای سیاستگذاری حوزه‌های علمیه افزود: به جای برخورد تبنیهی و توبیخی به کار تشویقی نسبت به افراد درستکار و با رفتار خوب بپردازید، از کسانی که تحت نظر شما کار می‌کند نافرمان یا مطیع هستند، برای تنبیه نافرمان افراد مطیع را تشویق کنید.

رئیس شورای سیاستگذاری حوزه‌های علمیه بیان کرد: به میزانی که افراد نیکورفتار، نیکوگفتار و نیکوکردا توسط رئیس یا مسئول خود تشویق شوند سبب می‌شود که افراد نافرمان و بدرفتار از اعمال بد خود دست بردارند و در مسیر صلاح وارد شوند.

آیت‌الله رشاد با بیان اینکه منطق امیرمومنان امام علی(ع) درباره نحوه مدیریت بسیار ارزشمند است که گاهی از آن غفلت می‌کنیم، عنوان کرد: برخی تصور می‌کنند که همواره باید با افراد نادرست و غیرصالح برخورد شود که چنین نیست اگرچه نباید خلافکاران و خطاکاران رها باشد اما بر اساس بیانات امیرمومنان امام علی(ع) روش‌های دیگری برای تنبیه هم وجود دارد. شیوه های ایجابی برای اصلاح اوضاع موثرتر است.

تولیت مدرسه علمیه امام رضا(ع) افزود: ما به جای گشودن زبان تحکم، تندی و تنبیه و تشر زدن اگر از زبان هدایتی و محبت استفاده کنیم موثرتر است به خصوص اینکه کارهای درست دستکاران را مورد تشویق قرارد دهیم در جای خود اثر خواهد گذاشت.

وی با بیان اینکه در لسان حکومتی و دولتمردان این مساله باید بیشتر رعایت شود، ابراز کرد: به خصوص کسانی که مدعی هستند که نماینده و وکیل مردم هستند باید خود را خادم مردم بدانند و به زبان خادمی و خدمت سخن بگویند نه به زبان ریاست و حاکمیت.

آیت‌الله رشاد افزود: کسانی که مصر هستند همه شئون و امور باید به رضا و رای مردم ارجاع شود باید خود را بدهکار مردم بدانند برخی تعابیر که برخی مدیران به زبان می آورند خلاف این مدعا است.

رئیس شورای سیاستگذاری حوزه‌های علمیه در پایان تصریح کرد: امیرمومنان می‌فرمایند گناهکار را زجر بده و ترد کن با ثواب و پاداشی که به افراد نیکوکار می دهید، وقتی خطارکار ببیند که افراد نیکوکار چنین منعم هستند او هم رویه خود را تغییر می‌دهد.

منبع: خبرگزاری شبستان

مشاوره
مشاوره
در رابطه با این محتوا تجربیات خود را در پرسان به اشتراک بگذارید.